Írja meg panaszát,
küldje el akár képben, rövid videóban, s mi nyilvánosságra hozzuk.

E-mail címünk:

Üdvözöljük! Belépés Új felhasználó

Hyundai Minőség!

Szerző Tarpai 
Hyundai Minőség!
2009 07 06, 23:38
Sent: Monday, July 06, 2009 5:11 PM
Subject: Fw: Garanciális panasz!

Tisztelt XY Úr!

Hivatkozással a XXXXXXXXXXXX alvázszámú, XXX-XXX forgalmi rendszámú Hyundai Trajet típusú gépkocsi meghibásodásaival kapcsolatban folytatott telefonbeszélgetéseinkre, és a 2009. június 30-án érkezett elektronikus levelére, ezúton szeretnénk ismételten megerősíteni, hogy a jelzett hibák javítási költségeinek a gyártó felé történő elszámolására nem látunk lehetőséget. Ennek oka, hogy a gépkocsi három év általános garanciális időtartama 2009. január 24-én lejárt.

A gépkocsi gyártó felé elszámolt garanciális javításainak áttekintése során megállapítottuk, hogy a gépkocsi garanciális időtartama alatt sem a tengelykapcsolóra, sem az alapjáraton illetve az egyes részterheléseknél tapasztalható egyenetlen motorjárásra vonatkozóan nem történtek garanciális javítási események. Emiatt az Ön levelében említett "folyamatos panaszkodás" nem tudjuk értelmezni. Mint az bizonyára Ön előtt is ismert, a tengelykapcsoló esetében a garancia egyébként is két év, ami már 2008-ban lejárt.

A bal első toronycsapággyal kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a rendelkezésünkre álló gyári garanciális elszámolási nyilvántartás szerint a bal első toronycsapágy első ízben történő cseréjére 2008. február 4-én, a gépkocsi 42.600 km-es futásteljesítményekor került sor. Ezt követően egy újabb toronycsapágy beépítésére 2008. október 9-én 59.010 km futásteljesítménynél, majd egy továbbfejlesztett toronycsapágy beépítésére 2008. október 20-án, 59.945 km futásteljesítménynél került sor. Ez a csere nem a 11 nappal korábban beszerelt toronycsapágy meghibásodása miatt, hanem egy továbbfejlesztett toronycsapágy beépítése érdekében történt. A legutóbbi, 75.820 km futásteljesítménynél engedélyezett toronycsapágy csere kifejezetten az alacsony futásteljesítmény és az (egyébként kötelező) rendszeresen elvégzett karbantartás miatti kivételes méltányosság.

Kérjük a fentiek szíves tudomásulvételét.

Tisztelettel:
XY
Hyundai Holding Hungary

'
Sent: Tuesday, June 30, 2009 10:16 PM
Subject: Garanciális panasz!

Hyundai Magyarország Zrt

XY Úr részére!

Tisztelt Cím!

A mai napon telefonbeszélgetésünkre hivatkozva küldöm az ön kérésére a XXX-XXX forgalmi rendszámú Hyundai Trajet típusú gépjárművemmel kapcsolatos problémák leírását.
A gépjárművet 2006. január. 24-én vásároltam XY Autójavítónál. A gépkocsit rendszeresen hordtam a szakszervizbe a legelső probléma a 15 e-res szerviznél derült ki, a toronycsapágy tönkre ment. Majd ez a hatvan ezres szervizig a 45 e szerviznél is szintén kicserélték, én már az autójavítónál is jeleztem hogy ez szerintem nem normális.
A 60 e szerviznél már az Újhelyi autó szervizében cserélték ki a toronycsapágyat az ön javaslatára a módosított csapággyal.
Ezen kívül folyamatosan panaszkodtam, az autó meg növekedet fogyasztására, és jeleztem a szervizbe, hogy időközönként hangos a motor, valamint amikor a sebesség váltott üresbe helyezem, és gurul az autó a több alkalommal előfordult, hogy a motorfordulat teljesen visszaeset 500-as fordulat alá, majd a kuplung újbóli kinyomása után az alapjárat visszaáll normál működésbe.
Az autón több alakommal végeztek számítógépes vizsgálatot, az eredmény szinte mindig azonos volt, az 1-3 injector a gép szerint nem működött megfelelően. Az átfolyás (a szakkifejezések nem mindig pontosak) vizsgálat közben viszont jó eredményeket mutattak az injectorok. Idő közben 2009 januárjában a kerékcsapágyat is kicserélték szintén a baloldalon, pedig ezt is jeleztem korában még garancia időn belül, hogy nagyon hangos a kerék.(ezt a téli gumi használatával magyarázták először.). A toronycsapágy 2009-06-24 ismételten tönkre ment, az autón a 75 e szervizet
2009-06-26-án végezték el. A szervizben jeleztem, hogy nagyon ráz az autó alapjáraton, és furcsa hangokat ad a terhelésre (állóhelyben a kormányforgatás, klíma használata) Ezt ők is tapasztalták. A szervizbe ismételten 2009-06-30-án vittem mivel a zaj nem csökkent! A problémát pontosan nem tudták behatárolni de valószínűleg a kuplung alkatrészéből tört le valami (elképzelhető hogy egy rúgó a tárcsáról).
Ahogy a korábbi személyes találkozásunkkor is tapasztalhatta az autót újszerű állapotban van, átlagosan havi 1800 kilométert futott. A 3 gyermekem miatt választottam ezt az autót. Az autóval nem lenne semmi baj, ha üzembiztos és megbízható lenne.

A segítségét abban kérném, hogy az autót mielőbb biztonságosan tudjam használni. Amennyiben lehetséges kérném a gépkocsi cseréjét, mivel ennyi probléma után nem bízom benne, hogy megjavulna.

Csatolt anyag: 2008-as javítások alkatrészek. (a számítógépes vizsgálattót nem tüntették fel, de XY úr megerősítette hogy több alkalommal megtörtént)
2009-es javítások alkatrészek

Előre is köszönöm a segítségét!

Tisztelettel: XY

Original Message-----
Sent: Monday, July 06, 2009 2:30 PM
Subject: Méltányosság. Probléma pontosabb leírása

Tisztelt xy Úr!

A gépkocsi adatai:
Típus: HUNDAI TRAJET
Alv.szám: XXXXXXXXXX
M.sz.: xxxxxx
Gyártási év: 2005.
Forgalomba helyezés: 2006.01.24.
Megtett km: 75820

Régóta fennálló probléma, hogy alapjáraton a fordulatszám időnként túl alacsony, a kuplung kinyomásával normális értékre áll be. Üresben, klíma terhelés mellett, zörgő, zakatoló hang hallható, mely a kumplung benyomásával, ill. a klíma kikapcsolásával megszűnik. A kuplung szétszerelésekor megállapítottuk, hogy a kuplungtárcsa "közepe" erősen mozog, lötyög, a rugók zörögnek.

Noha a gépkocsiban a km állás 75820 km, a bal első toroncsapágyat már negyedik alkalommal kellett cserélni. A mérési pontoknál végzett méréseknél eltérés tapasztalható, kb. 4 mm, a toronycsapágy felfogatási pontjainál.

A motornál egyenetlen járás tapasztalható, főleg alapjáraton, ill. bizonyos részterheléseknél. A műszer szerint az 1. és a 3. injektorok értékei:
? 1-es: -4
? 3-as: +4
Átfolyásmérővel vizsgálva viszont jó értéket mutat.
Az ügyfél szeretne minél hamarabbi megoldást a problémákra, lehetőleg a költségek átvállalásával a gyár részéről.
A kevés km-re és a rendszeresen elvégzett karbantartásokra való tekintettel szavatosságban kérné a javítást.

Segítségét előre is köszönöm:

XY
Szervízvezető

Tisztelettel érdeklődőm mit lehet tenni ebben az esetben?
Szerző:

Email címe:

Cím:

Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically.
       **  ********  **      **  ********  **      ** 
       **     **     **  **  **  **        **  **  ** 
       **     **     **  **  **  **        **  **  ** 
       **     **     **  **  **  ******    **  **  ** 
 **    **     **     **  **  **  **        **  **  ** 
 **    **     **     **  **  **  **        **  **  ** 
Hozzászólás:
Autósfórum.hu e-mail

.:: LOPOTT JÁRMŰVEK ::.

Ellopták 2010.04.08-án reggelre a Toyota Yaris D4D 1.4 ezüst színű autómat (Rendszám: JYA-155) XIV. Utász utcából. Kérem ha látja valaki, jelentkezzen:

9 éves piros 5 ajtós Suzuki Swift (HJM 961) jó állapotban, első fényezett lökhárítói sarkáról kanyarodásnál lekopott a festék. 2009. december 7-én éjjel lopták el a Bp. XI. kerület Fehérvári út 88/B alatti kápolna elől.
Mobil: 06 30 4252074
E-mail:

2009.10.16-17 ellopták az unokanővérem autóját a XIII. kerület Gidófalvy lakótelepről: Toyota Yaris metál zöld (világos) JUC-022 rendszámú. aki látja valahol hívjon engem 06203645780 vagy hívja a rendőrséget! Köszönjük a segítséget!!!!!

Eltűnt Suzuki SX4 4WD

Eltűnt Suzuki SX4 4WD

Tulajdonosa keresi

Elloptak egy Caterpillar munkagépet

Ellopott Caterpillar földmunkagép

Tulajdonosa keresi, jutalom a nyomravezetőnek

.:: NAPI FUN ::.

Sok vagy kevés a parkolóhely?

beküldő: Jocó

Ha elmúlik Karácsony...

Keménykedés Budapest útjain

beküldő: Budapesti Autós

Parkolunk

Tesco parkoló

beküldő: Sanyi

Autóvadászat

Bemérés

Autóvadász polgárőr

Az autóvadászat, lopott körözött autók keresése polgárőr egyesületek és a rendőrség közreműködése révén.
A legutóbbi nagyobb akció 2008. május 11-12-én Budapest kerületeiben,
Generali kupa.

beküldő: Vadász

Mozgássérült parkolóból kiszorult vagy átnevezett puccos autók
Auchan Soroksár
2008.05.09. 19.15
(a rendszámot letakartuk)
Hátsó felirat: Szolgálunk és védünk

beküldő: Vásárló

Szabad a rendőrnek a leállósávban megkülönböztető jelzés nélkül állni?
2008.05.07.

fórum >>

beküldő: pilot

M1 21 km Sasfészek pihenő, kamionparkoló MOL kút
ukrán-román kereskedelmet láthatunk.
A termékek; órák, edények, kamera és egyéb csecse-becsék.
Dobozból, aktatáskából és bűvész-bőröndből.
A fotós nem mert közelebb merészkedni az üzleti tárgyaláshoz.

beküldő: futár

eXTReMe Tracker